انتخاب بهترین NAS

انتخاب بهترین NAS

ذخیره‌سازی متصل به شبکه NAS (انتخاب بهترین NAS) در سطح سازمانی در تنظیمات ابر ترکیبی، پایه محکمی برای ذخیره‌سازی بسیاری از شرکت‌ها ارائه می‌دهد. در حوزه ذخیره‌سازی سازمانی، شاهد انتقال سریع به زیرساخت مبتنی برابر هستیم. بااین‌حال، به‌تازگی، رهبران فناوری شروع به زیرسؤال‌بردن مفروضات پشت رویکرد صرفاً ابری کرده‌اند و صنعت‌هایی مانند رسانه و سرگرمی وجود دارند که ذخیره‌سازی محلی مزایای ملموسی دارد.

NAS چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

NAS سازمانی یک سیستم ذخیره‌سازی داده در مقیاس بزرگ است که به یک شبکه محلی متصل است تا ذخیره‌سازی داده‌ها و دسترسی به سازمان را فراهم کند. این سیستم برای محیط‌های تجاری در مقیاس بزرگ طراحی شده است که نیاز به ذخیره‌سازی با ظرفیت بالا، عملکرد برتر و قابلیت‌های مدیریت داده پیشرفته دارند.

در مقایسه با دستگاه‌های NAS خانگی، دستگاه‌های NAS سازمانی اغلب با مشخصات سخت‌افزاری برتر، از جمله پردازنده‌های قدرتمند، مقادیر زیادی حافظه (RAM) و تعداد زیادی محفظه درایو برای جای‌دادن مقادیر زیادی داده همراه هستند.

مزایای استفاده از NAS

  • دستگاه‌های NAS از سرورها کوچک‌ترند و فضای کمتری در محیط کاری اشغال می‌کنند.
  • دستگاه‌های NAS ارزان‌تر از سرورها هستند.
  • از دستگاه‌های NAS به‌عنوان میزبان اپلیکیشن‌ها با امکان دسترسی راحت می‌توان استفاده کرد.
  • برای ساخت فضای ذخیره‌سازی محلی و پشتیبان‌گیری خودکار از داده‌ها می‌توان از دستگاه‌های NAS استفاده کرد.
  • دستگاه‌های NAS امکان به‌اشتراک‌گذاری فایل و مشارکت بین چندین کاربر مختلف را ساده می‌کند.

معایب استفاده از NAS

  • NAS وابسته به شبکه محلی است و در صورت اختلال شبکه محلی NAS نیز از کار خواهد افتاد.
  • با NAS شما به اپلیکیشن‌هایی که می‌توانید روی سیستم‌عامل داخلی NAS دانلود کنید، محدود خواهید شد.
  • NAS مقدار زیادی از پهنای باند را مصرف می‌کند که ممکن است روی سرعت و عملکرد کلی شبکه تأثیر منفی داشته باشد.
  • تولیدکنندگان دستگاه NAS کاربران را مجبور می‌کنند به‌جای انتخاب نرم‌افزارهای موردنظر خود از اپلیکیشن‌های اختصاصی این سازندگان استفاده کنند.
  • NAS نسبت به کلاود از امنیت کمتری برخوردار است و ممکن است به‌صورت فیزیکی مورد سرقت واقع شود

انتخاب بهترین NAS

شرکت‌ها چگونه از دستگاه‌های NAS استفاده می‌کنند؟

شرکت‌ها از دستگاه‌های NAS برای طیف گسترده‌ای از موارد استفاده و برنامه‌های کاربردی استفاده می‌کنند:

ذخیره‌سازی و اشتراک فایل: دستگاه‌های NAS یک پلتفرم متمرکز برای ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری فایل‌ها در یک شبکه ارائه می‌دهند. این امر همکاری را تسهیل می‌کند، زیرا کارمندان می‌توانند به‌راحتی به فایل‌های مشترک صرف‌نظر از مکان فیزیکی خود دسترسی داشته باشند.

محافظت از داده‌ها: با ویژگی‌های افزونگی داخلی، دستگاه‌های NAS محافظت قوی از داده‌ها را ارائه می‌دهند. این تضمین می‌کند که داده‌ها حتی در صورت خرابی دیسک ایمن و قابل‌دسترسی باقی می‌مانند.

بازیابی فاجعه: ویژگی‌های اسنپ‌شات و تکثیر امکان بازیابی سریع داده‌ها را فراهم می‌کنند که زمان خرابی و ازدست‌دادن داده‌ها را از خرابی سخت‌افزار، حملات سایبری یا بلایای طبیعی به حداقل می‌رساند. بااین‌حال، مهم است توجه داشته باشید که دستگاه‌های NAS به‌تنهایی این محافظت را ارائه نمی‌دهند – آنها در معرض همان آسیب‌پذیری‌های همه دستگاه‌های محلی هستند. در عوض، این مزیت از تنظیم NAS حاصل می‌شود که به ابر لایه‌بندی می‌شود.

میزبانی برنامه‌های تجاری: مشاغل همچنین می‌توانند از دستگاه‌های NAS برای میزبانی برنامه‌های تجاری استفاده کنند. تقریباً مانند استفاده از یک سرور، ازآنجایی‌که این دستگاه‌ها می‌توانند حجم بالایی از ترافیک داده را مدیریت کنند و از چندین اتصال پشتیبانی کنند، برای اجرای برنامه‌های سطح سازمانی که به قابلیت اطمینان بالا و عملکرد نیاز دارند، مناسب هستند.

اجرای ماشین‌های مجازی (VM): ارائه‌دهندگان نرم‌افزار مجازی‌سازی مانند VMware، از اجرای محصولات خود بر روی NAS پشتیبانی می‌کنند. با پیکربندی مناسب، از جمله احتمالاً اضافه‌کردن RAM به دستگاه خود، می‌توانید به‌راحتی از NAS برای راه‌اندازی ماشین‌های مجازی استفاده کنید.

استفاده از NAS به‌عنوان یک سرور فایل: دستگاه‌های NAS می‌توانند به‌عنوان سرورهای فایل اختصاصی عمل کنند و محیط‌های پایدار با عملکرد بالا را ارائه دهند که برای مشاغلی با پایگاه‌های کاربری بزرگ که نیاز به دسترسی هم‌زمان به فایل‌های مشترک دارند مفید است.

بایگانی: ذخیره‌سازی و بایگانی بلندمدت یکی دیگر از کاربردهای اصلی دستگاه‌های NAS در شرکت‌ها است. داشتن داده‌های بایگانی در محل مزایایی دارد. این می‌تواند زمان بازیابی را در صورت نیاز به بازیابی از نسخه‌های پشتیبان کاهش دهد.

NAS سازمانی در مقابل شبکه‌های منطقه‌ای سرور (SAN)

شرکت‌های NAS کار بسیار خوبی در افزودن عملکرد به دستگاه‌های NAS انجام داده‌اند و این ویژگی‌ها را به‌راحتی قابل‌مدیریت کرده‌اند. ازآنجایی‌که آنها پیچیدگی کمتری دارند، ممکن است برای تیم فناوری اطلاعات داخلی شما مدیریت آنها آسان‌تر باشد – و این می‌تواند به‌صرفه جویی در هزینه‌های عملیاتی و زمان بیشتر برای تیم فناوری اطلاعات شما برای ماندن در بالای چالش‌ها در یک‌چشم انداز فناوری در حال تغییر ترجمه شود.

تفاوت بین دستگاه‌های NAS سطح ورودی، بازار میانی و سازمانی چیست؟

ویژگی

NAS سطح ورودیNAS بازار میانی

NAS سازمانی

ظرفیت ذخیره‌سازی

تا چند ترابایتمی‌تواند از چند ترابایت تا ده‌ها ترابایت باشد

معمولاً صدها ترابایت یا بیشتر، قابل مقیاس برای رفع نیازهای سازمانی

عملکرد

مناسب برای استفاده خانگی و اشتراک فایل پایهعملکرد بهبودیافته برای کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط با ترافیک داده بالاتر

سیستم‌های با عملکرد بالا طراحی شده برای مدیریت حجم کار سنگین و دسترسی هم‌زمان

قابلیت اطمینان و افزونگی

افزونگی پایه معمولاً با گزینه‌های RAID 1 یا RAID 5گزینه‌های پیشرفته‌تر افزونگی، از جمله پیکربندی‌های چندگانه RAID

بسیار قابل‌اعتماد با ویژگی‌های پیشرفته افزونگی (RAID، تکثیر و غیره)

مقیاس‌پذیری

مقیاس‌پذیری محدودمقیاس‌پذیری متوسط، بسته به مدل

بسیار مقیاس‌پذیر با گزینه‌های خوشه‌بندی

ویژگی‌های پیشرفته

ویژگی‌های پایه مانند پخش رسانه، دسترسی از راه دور و افزونگی داده‌های پایهویژگی‌های پیشرفته‌تر مانند مجازی‌سازی، رمزگذاری داده‌ها، کنترل دسترسی و قابلیت اسنپ‌شات

ویژگی‌های سطح سازمانی مانند انتقال داده با سرعت بالا، گزینه‌های پیشرفته پشتیبان‌گیری و بازیابی فاجعه، حذف داده‌ها، رمزگذاری و پشتیبانی از مجازی‌سازی

انتخاب بهترین NAS

 انتخاب بهترین NAS برای کسب‌وکار 

ظرفیت ذخیره‌سازی یکی از اولین مواردی که باید در نظر بگیرید، میزان ذخیره‌سازی موردنیاز شرکت شما است. این فقط در موردنیازهای فعلی شما نیست، بلکه در مورد رشد پیش‌بینی‌شده داده‌های شما در طول زمان نیز هست. در یک سیستم NAS، ذخیره‌سازی با تعداد درایوها، کل حجم اشتراکی که ایجاد می‌کنند و طرح استرایپینگ آنها تعریف می‌شود. طرح استرایپینگ نحوه ذخیره‌سازی داده‌ها و انواع افزونگی های آن را تعریف می‌کند و همچنین به‌عنوان سطوح RAID شناخته می‌شود که معمولاً به این شکل تعریف می‌شوند: RAID 0، 1، 5، 6 و غیره.

اگر در ابتدا یک دستگاه را با محفظه‌های اضافی تهیه کرده‌اید، می‌توانید درایوهایی را به واحد NAS خود اضافه کنید. این بیشتر برای واحدهای سطح ورودی قابل‌اجرا است.

می‌توانید دستگاه NAS دیگری خریداری کنید و آن را با دستگاه اول خود شبکه کنید. در سطح سازمانی، احتمالاً یک معماری پیچیده‌تر از دستگاه‌های NAS متصل که به‌عنوان خوشه‌ها یا گره‌ها در شبکه شما عمل می‌کنند، خواهید داشت.

سرانجام، دستگاه‌های NAS متصل به ابر به این معنی هستند که می‌توانید هم داده‌های اصلی و هم پشتیبان را به ابر تخصیص دهید، بنابراین تنظیم شما بی‌نهایت مقیاس‌پذیر است. این بدان معناست که همچنین می‌توانید در مدت‌زمان کوتاهی فضای ذخیره‌سازی بیشتری اضافه کنید – نیازی نیست منتظر ارتقای سخت‌افزار باشید.

سرعت دسترسی به داده‌ها سرعتی که داده‌ها می‌توانند از دستگاه NAS شما دسترسی داشته باشند، عامل دیگری است که بسیار مهم است. دستگاه‌های NAS برای اتصال مستقیم به شبکه محلی (LAN) شما ساخته شده‌اند و معمولاً به یک اتصال مستقیم اترنت نیاز دارند. یک سیستم NAS سطح ورودی دارای اتصال اترنت گیگابیت (1GigE) خواهد بود و برای کاربران NAS سطح ورودی یا خانگی مناسب است.

اما برای شرکت‌هایی که می‌خواهند دسترسی مکرر و فشرده به داده‌ها را برای تعداد زیادی از کاربران فراهم کنند، فروشندگان NAS اتصالات اترنت با ظرفیت بالاتر را روی سیستم‌های خود ارائه می‌دهند. برخی از فروشندگان اتصالات ۲.۵ گیگابیت بر ثانیه یا ۵ گیگابیت بر ثانیه را روی سیستم‌های خود ارائه می‌دهند،

اما معمولاً نیاز دارند که یک سوئیچ شبکه سازگار، آداپتورهای USB یا کارت‌های توسعه دریافت کنید. برخی دیگر از سیستم‌های NAS گزینه اتصال Thunderbolt را علاوه بر اتصالات اترنت ارائه می‌دهند تا پهنای باند بالاتری – تا 40GigE – ارائه دهند و برای سیستم‌هایی که نیاز به ویرایش مستقیم فایل‌های بزرگ روی NAS دارند مناسب هستند.

مقیاس‌پذیری با رشد کسب‌وکار شما، نیازهای داده‌ای شما نیز احتمالاً افزایش خواهد یافت؛ بنابراین، ضروری است که دستگاه NAS شما توانایی رشد با کسب‌وکار شما را داشته باشد. ممکن است دقیقاً ندانید که در یک سال یا پنج سال به چه میزان داده نیاز خواهید داشت، اما مطمئناً می‌توانید بر اساس نقشه راه محصول خود، نرخ رشد فعلی و غیره تخمین بزنید و ما این راهنمای خرید NAS مفید را گردآوری کرده‌ایم تا بتوانید این رشد بالقوه را با ویژگی‌های NAS موجود مقایسه کنید.

ویژگی‌های محافظت و پشتیبان‌گیری داده‌ها

دستگاه‌های NAS سازمانی ویژگی‌های پیشرفته محافظت و پشتیبان‌گیری داده‌ها را برای محافظت از داده‌های NAS در برابر ازدست‌دادن داده‌ها و افزایش دسترسی ارائه می‌دهند. این شامل پیکربندی‌های پیشرفته RAID (روی چه سرور و نحوه افزونگی ذخیره‌سازی داده‌های شما)، ویژگی‌های پشتیبان‌گیری خودکار، ادغام‌های ذخیره‌سازی ابری، ویژگی‌های رمزگذاری سطح سازمانی، گزینه‌های پیشرفته پشتیبان‌گیری و بازیابی فاجعه، حذف داده‌ها، رمزگذاری و پشتیبانی از مجازی‌سازی و غیره می‌شود.

اتصال NAS سازمانی خود به ابر

ایجاد یک ابر خصوصی یعنی ذخیره‌سازی اختصاصی برای سازمان شما، اما از هر جایی قابل‌دسترسی است. اما اگر فقط ذخیره‌سازی محلی داشته باشید، داده‌های شما در معرض سرقت، بلایای طبیعی، آتش‌سوزی و غیره قرار دارند و همان‌طور که در بالا ذکر کردیم، همیشه باید چندین نسخه از داده‌های خود داشته باشید که حداقل یک نسخه در خارج از سایت ذخیره شده باشد.

ساده‌ترین راه برای دستیابی به این هدف، اتصال NAS خود به یک ارائه‌دهنده خدمات ابر عمومی (CSP) مانند Backblaze است. مطمئن شوید که مکان مراکز داده CSP را در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که جداسازی جغرافیایی کافی بین داده‌های خود دارید و پس از اتصال به یک CSP، می‌توانید از خدماتی مانند تکثیر ابر برای ایجاد یک نسخه اضافی دیگر از داده‌های خود به طور خودکار استفاده کنید.

به‌غیراز نسخه‌های پشتیبان، ذخیره‌سازی داده‌ها در NAS شما در مقابل ابر می‌تواند تفاوت‌های عملکردی (سرعت) داشته باشد. این بر جریان کار داخلی و خارجی شما تأثیر می‌گذارد. مورداستفاده یک شرکت رسانه و سرگرمی را در نظر بگیرید: هنگام ویرایش فایل‌ها، معمولاً با فایل‌های بزرگ و خام‌کار می‌کنید که انتقال آنها زمان می‌برد. این بدان معنی است که ذخیره‌سازی محلی می‌تواند برای تیم شما سریع‌تر باشد. اما تیم‌ها از راه دور کارآمدتر شده‌اند و ممکن است از فریلنسرها استفاده کنید.

داده‌های خود را برای سرعت بیشتر نزدیک به نقاط پایانی تحویل ذخیره کنید. اگر مانند صنعت رسانه و سرگرمی در حال ایجاد، ویرایش یا تحویل فایل‌های بزرگ هستید، مکان فیزیکی داده‌های شما تأثیر زیادی بر سرعت تحویل آن به کاربر نهایی دارد. بسته به اینکه نقاط پایانی شما در کجا قرار دارند و چه منطقه‌ای را انتخاب می‌کنید، استفاده از ذخیره‌سازی ابری به‌عنوان یک آرشیو فعال به شما امکان می‌دهد داده‌ها را برای دسترسی سریع نزدیک به نقاط پایانی تحویل ذخیره کنید.

دستگاه NAS خود را با ابزارهای نرم‌افزار به‌عنوان سرویس (SaaS) ادغام کنید. در چشم‌انداز SaaS ما، همه برنامه‌های ما به اینترنت متصل هستند و همه آنها باید به ذخیره‌سازی متصل شوند. بسیاری از این ابزارها دارای ابرهای خاص خود (مانند Google Drive یا Adobe Creative Cloud) هستند که می‌توانید با اتصال حساب ذخیره‌سازی ابری خود از آنها عبور کنید. سپس مشتری NAS شما دارای ابزارهای همگام‌سازی عالی برای به‌روز نگه‌داشتن فایل‌های شما در صورت نیاز است و ازآنجایی‌که این فایل در شبکه شما به‌جای ابر ابزار است، توسط قوانین پشتیبان‌گیری شما محافظت خواهد شد.

 

سخن پایانی 

انتخاب یک NAS مناسب برای کسب‌وکار، سرمایه‌گذاری بلندمدتی است که می‌تواند به بهبود عملکرد، افزایش امنیت داده‌ها و کاهش هزینه‌های عملیاتی کمک کند. با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند حجم داده‌ها، نوع کاربرد، بودجه و مقیاس‌پذیری، می‌توان NASی را انتخاب کرد که نیازهای کسب‌وکار را به بهترین نحو برآورده کند. با استفاده از راهکارهای سفارشی‌سازی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور، می‌توان از حداکثر پتانسیل NAS برای پیشبرد اهداف کسب‌وکار استفاده کرد.

سوالات متداول

  • NAS چیست و چه کاربردی دارد؟ NAS مخفف Network Attached Storage است و به دستگاهی گفته می‌شود که برای ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری فایل‌ها در یک شبکه طراحی شده است. NASها به عنوان یک مرکز ذخیره‌سازی مرکزی عمل کرده و امکان دسترسی همزمان چندین کاربر به داده‌ها را فراهم می‌کنند.
  • چه تفاوتی بین NAS و یک سرور معمولی وجود دارد؟ NAS به طور خاص برای ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری فایل‌ها طراحی شده است، در حالی که سرورها کاربردهای متنوع‌تری دارند. NASها معمولاً رابط کاربری ساده‌تری دارند و برای کاربران غیر فنی نیز قابل استفاده هستند.
  • چرا باید از NAS استفاده کنیم؟ NASها مزایای بسیاری از جمله افزایش کارایی، بهبود امنیت داده‌ها، کاهش هزینه‌های عملیاتی، افزایش قابلیت اطمینان و سهولت دسترسی به داده‌ها را ارائه می‌دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی انتخاب بهترین NAS با کارشناسان مهندسی کاوش پردازان برسا تماس بگیرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *