هارد سرور HP
انواع هارد HDD / هارد SSD / هارد NVMe + گارانتی بی قید و شرط
هارد سرور یک قطعه سختافزاری است که سیستمعامل، برنامهها و اطلاعات روی آن ذخیره میشوند. هارد سرور برای تحمل بارهای کاری بالا طراحی شده و دارای سرعت بیشتر، تأخیر کمتر و تصحیح خطای بهتر نسبت به هاردهای کامپیوتر است. همچنین هاردهای سرور برای ویژگیهای متعددی جهت جلوگیری از دست رفتن دادهها و خرابی مانند سنسورهای لرزش، مکانیسم های خنک کننده و تشخیص خطای سرتاسر هستند.
در دنیای ذخیره سازی اطلاعات، هر پروتکل اینترفیس خاص خود را دارد. بنابراین پروتکل مورد استفاده در درایو، اینترفیس فیزیکی آن را تعیین می کند.
اینترفیس SATA به ورژنهای مختلف SATA 2 ، SATA 1 و SATA 3 تقسیم میشود که به SATA 3 دو مدل به روزتری هم اضافه شد که 3.1 (mSATA) و 3.2 (M.2 و SATA Express) نام دارد.
اینترفیس SATA 3.2 بالاترین سرعت در اینترفیس های SATA را ارائه میکند که معادل 16 Gb/s می باشد.
SAS پروتکلی است که بصورت P2P و سریال ارتباط برقرار میکند. این پروتکل از مجموعه دستورات SCSI و مکانیزم پیشرفته SCSI در صف، استفاده میکند.
SAS مجموعه دستورات قدرتمند و توانمندتر، مکانیزم صف بندی بهتر و معمولا کیفیت فیزیکی اجزاء بالاتری نسبت به درایوهای SATA دارد. به همین دلیل اینترفیس هایی که بر پایه SCSI هستند، مانند SAS و FC، بهترین انتخاب برای کارهای مهم و حیاتی که پرفورمنس بالایی هم نیاز دارند؛ هستند.
رابط SAS به شکل حرفهای در سرورها مورد استفاده قرار میگیرد. این رابط هم از درایوهای ۲.۵ اینچی پشتیبانی میکند، هم از درایوهای ۳.۵ اینچی و همین مساله آن را کاربردیتر میکند.
به همین دلیل در حجم برابر، درایوهای SAS از درایوهای SATA گرانتر هستند.
بیشتر برای استوریج استفاده میشود
نکات مهم و کاربردی برای خرید هارد سرور
هر شرکت دادهای برای اطمینان از ذخیره و پردازش یکپارچه دادهها به یک زیرساخت IT قوی نیاز دارد. در قلب این واحدهای پردازش داده هارد سرور HP قرار دارد که حجم عظیمی از دادههای تولید شده را از طریق شبکه ذخیره میکنند تا از عملکرد بالا و امنیت آن اطمینان حاصل کند. هاردها بخش جذایی ناپذیر از سرور و شبکه دادهها هستند، بنابراین باید اطمینان از امنیت و عملکرد این قطعه در هنگام خرید هارد سرور، برخی از نکات کلیدی را رعایت کنید.
هارد سرور یک قطعهی سختافزاری است که سیستمعامل، برنامهها و اطلاعات روی آن ذخیره میشوند. هارد سرور برای تحمل بارهای کاری بالا طراحی شده و دارای سرعت بیشتر، تأخیر کمتر و تصحیح خطای بهتر نسبت به هاردهای رایانه است. همچنین هاردهای سرور برای ویژگیهای متعددی برای جلوگیری از دست رفتن دادهها و خرابی مانند سنسورهای لرزش، مکانیسم های خنک کننده و تشخیص خطای سرتاسر هستند.
برخی از ویژگیهای هارد سرور عبارتند از:
– قابلیت اطمینان بالا: هارددیسک سرور معمولاً در معرض حجم کاری بالایی است زیرا سرور باید 24 ساعت کار کند. بنابراین تولیدکنندگان مختلف هارد باید از فناوری منحصربهفرد و نوآورانه برای تضمین امنیت کامل دادهها استفاده کنند.
– سرعت بالا: معمولاً هارد سرور مورد استفاده توسط سرور میتواند به سرعتی در حدود 5400 دور در دقیقه در درایوهای SATA و تا 15000 دور در دقیقه در درایوهای SAS برسد. همچنین هاردهای سرور دارای یک حافظه پنهان (Cach) نیز هستند که باعث میشود درخواست خواندن و نوشتن سریعتر انجام شود. در نتیجه میانگین زمان دسترسی به اطلاعات و دادههای سیستم بسیار کاهش مییابد و نرخ انتقال داخلی و خارجی نیز در بالاتر میرود.
– ماندگاری طولانی: هارد سرور بسیار بادوام ساخته میشوند و بسته به اندازه درایو سرور حجم بسیار زیادی از دادهها را ذخیره میکنند. این درایوها باید بهگونه باشند که بتوانند بهطور مداوم 24 ساعته، 7 روز هفته و در 365 روز سال کار کنند و کمترین میزان خرابی را با بالاترین کارآیی ارائه دهند.
هارد HDD سرور مخفف hard disk drives است که بهعنوان ذخیرهساز اصلی در سرور مورد استفاده قرار میگیرد. HDDها از دیسکهای چرخان و هادهای مغناطیسی برای ذخیره دادهها استفاده میکنند و یکی از رایجترین ذخیرهسازها است که بهطور گسترده در سرورهای اچ پی مورد استفاده قرار میگیرند؛ زیرا با توجه به تنوع و ظرفیت بالایی که دارند با بیشتر سیستمعاملها و برنامههای مختلف سازگاری داشته و از یک قیمت مقرونبهصرفه نیز برخوردار هستند.
هارد سرور SSD که مخفف solid state drives و به معنای درایوهای حالت جامد است نوعی دیگر از ذخیرهساز اطلاعات در سرور است.
SSDها نوعی ذخیره ساز هستند که از فلش مموری برای ذخیره اطلاعات استفاده میکنند و مزایای زیادی نسبت به HDD دارند، مانند:
– بهدلیل اینکه هیچ قطعه متحرکی ندارد و میتوانند متسقیماً بدون چرخش یا جستجو به دادهها دسترسی داشته باشند، بسیار سریعتر و کارآمدتر از HDDها هستند.
– آنها تأخیر کمتر و توان عملیاتی بالاتری نسبت به HDD ارائه میدهند.
– آنها برای برنامههای با کارایی بالا که به سرعت، در دسترس بودن و تاخیر کم نیاز دارند، مانند سرورهای پایگاه داده، وب سرورها یا سرورهای ابری مناسبتر هستند.
با اینحال SSDها نسبت به HDDها از ظرفیت کمتری برخوردار هستند و قیمتشان نیز بیشتر است.
انواع هارد سرور اچ پی بهطور معمول براساس رابط یا اصطلاحاً کانکتور آن دستهبندی میشوند که عبارتند از:
– هارد سرور با رابط IDE؛ این مدل هارد اولین هارد سرور بود که با کابل موازی به سیستم متصل میشد و دارای 34 و 40 پین بود و میتوانست حداکثر 133 مگابایت اطلاعات را منتقل کند.
– هارد با رابط SCSI؛ اچ پی در نسل سوم (G3) و چهارم (G4) سرورهای خود از این مدل هارد استفاده میکرد که دارای سوکت ورودی-خروجی برای اتصال مستقیم رم بودند و حداکثر 300 گیگابایت ظرفیت داشتند.
– هارد سرور با رابط FC: این رابط یک رابط مبتنی بر فیبرنوری است که بیشتر در SAN استوریجها کاربرد دارد و که با سرعت چرخش دیسک 15000 دور در دقیقه میتواند اطلاعات را با حداکثر سرعت 2.4 گیگابیت در ثانیه انتقال دهد.
– هارد سرور با کانکتور SATA؛ رابط SATA نوع پیشرفته کانکتور IDE است که عمدتاً در هاردهای مدل LFF و نسل پنجم (G5) تا دهم (G10) سرورهای HP مورد استفاده قرار میگیرد. این رابط در سه نوع SATA، SATA 2 و SATA 3 وجود دارد که تفاوتشان در سرعت انتقال اطلاعات است. بالاترین میزان سرعت در رابط SATA برابر با سرعت 600 مگابایت در ثانیه با توان عملیاتی 6 گیگابایت در ثانیه و سرعت چرخش بین 5400 تا 7200 RPM است.
– هارد سرور با رابط SAS: آخرین تکنولوژی رابط در هاردهای سرور اچ پی رابط SAS و نسخهی ارتقاء یافته رابط SCSI است. این رابط در دو نسخهی SAS.01 و SAS.02 طراحی شده و دارای بالاترین سرعت یعنی 1200 مگابایت در ثانیه و توان عملیاتی 12 گیگابایت بر ثانیه است و میتواند سرعت پرخشی بین 7200 تا 15000 RPMرا ارائه دهد.
– هارد سرور با رابط FDE/SDE: این رابط همان رابط SAS است با این تفاوت که قابلیت رمزگذاری روی کانکتور وجود دارد.
همانطور که پیشتر نیز گفتیم کمپانی اچ پی از انواع مختلفی از هاردهای SSD و HDD برای سرور HP استفاده میکند که رایجترین آنها عبارتند از:
علاوه بر HDD و SSD، هارددیسکهای سرور اچ از لحاظ تکنولوژی ساخت در مدلهای دیگری نیز وجود دارند، که عبارتند از:
– هارد سرور MLC یا Multi-Level Cell
– هارد سرور NVME
– هارد درایو هلیومی
– هارد استوریج یا سن استوریج HP
– هارد سرور LFF یا 3.5 اینچی
– هارد سرور SFF یا 2.5 اینچی
ظرفیت هارد سرور مقدار فضایی است که میتواند دادهها را بر روی هارددیسک (HDD) یا درایوهای حالت جامد (SSD) سرورهای HP ذخیره کنید. عمدتاً ظرفیت هارد سرور اچ پی به عوامل مهمی بستگی دارد که عبارتند از:
– نوع و رابط درایو
– ضریب و اندازه فرم درایو مانند SFF، LFF، SC و…
– سرعت چرخش و استقامت درایو
با توجه به این عوامل، برخی از رایجترین ظرفیتهای هارد سرور اچ پی عبارتند از:
SATA Very Read Optimized (VRO) SATA HDD: Up to 8TB
برای خرید هارد سرور اچ حتما باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید که عبارتند از:
برای خرید هارد سرو G10 بسیار مهم است که نوع کاربری خود را مشخص کنید؛ زیرا انتخاب بهترین هارد در میان انواع مختلف نسل دهم میتواند سخت باشد. بهعنوان مثال برای کارهای اداری با حجم بار کاری متوسط میتوانید به سراغ هارد درایو HPE 1.2TB 12G SAS 10K rpm SFF (2.5in) SC بروید که دارای 1.2 ترابایت حافظه و از نوع 2. اینچ است؛ اما اگر با برنامههای سنگین سروکار دارید میتوانید مدل HPE 960GB 6G SATA Mixed Use SFF (2.5in) SC SSD را انتخاب کنید که سرعت و عملکرد بالا را ارائه میدهد.
برای خرید هارد سرور G9 میتوانید به سراغ طیف گستردهای از مدلها بروید. نسل نهم اچ پی دارای HDD و SSDهای مختلف با رابط SAS و SATA است. هاردهای این نسل حداقل دارای 1 ترابایت حافظه و سرعت انتقال 12 گیگابیت بر ثانیه هستند و از سرعت 10000 دور در دقیقه نیز پشتیبانی میکنند.
قیمت هارد سرور با توجه به نوسانات بازار ارزی در کشور بهطور دقیق قابل ذکر نیست. عمدتاً بیشتر فروشندگان بازار بهطور لحظهای قیمت هارد را اعلام میکنند. بهعنوان مثال هارد سرور مدل HPE 1.2TB SAS 12G Enterprise 10K SFF (2.5in) SC DS 872479-B21 در بازار قیمتی بین 6 میلیون تا 12 میلیون دارد. بنابراین برای بررسی قیمت هارد سرور باید ظرفیت، نوع هارد درایو، رابط و ویژگیهای دیگر را مشخص کنید و سپس با متخصصین در این زمینه تماس بگیرید.
برسا با بیش از 25 سال تجربه در زمینه فروش سرور HP و تجهیزات جانبی آن آماده ارائه انواع خدمات مشاورهای و فروش سرور برای سازمانهای بزرگ و کوچک با گارانتی معتبر میباشد.
هر نیازی دارید ما بهترین دستگاه در حد بودجه شما را سریعا در اختیارتان میگذاریم.
همین حالا با کارشناسان برسا تماس بگیرید
اگرچه پیشرفته بودن سرورهای HP از نظر سختافزاری، فنی، طراحی و کارآیی باعث شده تا این برند در سطح جهان بسیار محبوب و پرفروش باشد. اما اصلیترین دلیل انتخاب و خرید سرور HP توسط مدیران IT براساس نظرسنجی TechValidate شامل موارد زیر است: