معرفی پورت SFP و کاربرد آن
در انتقال پرسرعت داده ها و در جاهایی که یک شبکه کامپیوتری وسیع پیاده سازی شده است از پورت SFP استفاده می شود. این پورت ها به وسیله فیبر نوری یا کابل مسی می توانند، شرایط را برای یک ارتباط پرسرعت و مطمئن فراهم کنند.
پورت SFP چیست؟
پورت SFP محل قرار گرفتن ماژول SFP یا همان گیرنده- فرستنده های کوچک است که در دستگاه های شبکه وجود دارند. وجود این پورت در شبکه، شرایط را برای اتصال روترها و سوئیچ ها فراهم می نماید. ماژول SFP یک فرستنده و گیرنده کوچک است که در یک قاب فلزی تعبیه شده و امکان انتقال داده را از طریق کابل به دستگاه دیگر میسر می نماید. این ماژول قابلیت جدا شدن را دارد.
پورت SFP بر روی چه دستگاه هایی تعبیه می شود؟
این پورت بر روی دستگاه هایی که در شبکه قرار می گیرند تعبیه می شود. این دستگاه ها شامل کارت رابط شبکه، روتر، سرور و سوئیچ هستند. بیشتر سوئیچ هایی که در شبکه های بزرگ کامپیوتری بکار گرفته می شوند، حداقل دو پورت SFP دارند. به پورت های SFP گاهی اوقات سوئیچ SFP نیز می گویند.
راهنمای خرید سرور hp
نحوه کار پورت SFP و کاربرد آن
پورت SFP برای دستگاه های شبکه رایانه ای که از یکدیگر فاصله زیادی دارند، شرایطی را فراهم می کند تا بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. از طریق این پورت و برای فواصل طولانی به وسیله کابل کشی مناسب، می توان عملیات جابجایی داده بین دو دستگاه شبکه را انجام داد.
در شبکه های کامپیوتری گوناگون که فاصله طولانی بین دستگاه های شبکه وجود دارد، برای یک ارتباط راحت و سریع می توان از پورت SFP و ماژول مربوط به آن استفاده نمود. استفاده از این پورت باعث می شود تا عملکرد شبکه و حجم اطلاعات هنگام اتصال سوئیچ های شبکه گیگابیتی افزایش یابد. زیرا در اتصال کابلی دستگاه های شبکه در یک محیط وسیع نیاز به ضریب اطمینان بالا و سرعت زیاد داریم.
فاصله دو دستگاه شبکه هنگام بکارگیری پورت SFP چقدر است؟
این فاصله می تواند متفاوت باشد که بستگی به سرعت انتقال داده ها به وسیله ماژول SFP دارد. با آگاهی از سرعت انتقال داده، می توانیم نوع کابلی که باید برای این کار استفاده کنیم را مشخص نماییم.
چه نوع کابلی برای اتصال پورت های SFP به یکدیگر وجود دارد؟
از کابل های شبکه Cat6, Cat6a و Cat7 و کابل های فیبر نوری نوع سینگل مد و مالتی مد می توان برای اتصال پورت های SFP استفاده نمود. برای اتصالاتی که کمتر از ۱۰۰ متر فاصله دارند از کابل Cat6a استفاده می شود که البته بین کابل های مجاور ممکن است تداخل ایجاد شود و همین مسئله بر روی فاصله اتصال تاثیر منفی می گذارد. برای کاهش تداخل، از کابل Cat7 که دارای محافظ است می توان استفاده نمود اما به دلیل اینکه ضخامت کابل افزایش می یابد، نصب آن با دشواری انجام می گردد. برای مسافت های حداکثر ۲ کیلومتر از کابل های مالتی مد استفاده می شود و کابل های سینگل مد از مسافت های تا ۴۰ کیلومتر پشتیبانی می کنند.
آشنایی با انواع پورت
نوع 1000BASE-T
طراحی این نوع پورت برای کابل های شبکه مسی می باشد که فواصل تا ۱۰۰ متر را پوشش می دهند. این پورت به طور اتوماتیک می تواند از حالت MDIX و MDI و سرعت های ۱۰، ۱۰۰ و ۱۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی نماید.
نوع 1000BASE-SX
از این نوع پورت جهت ارتباط به وسیله فیبر نوری استفاده می شود و می تواند فواصل تا ۵۵۰ متر را ساپورت نموده و فعالیت خود را بر روی فیبرهای معمولی چند حالته انجام دهند. با استفاده از فیبر ۵۰ میکرونی می توان فواصل یک کیلومتری را نیز پوشش داد. اما در فیبر نوری ۶۲.۵ میکرومتری FDDI، این فاصله به ۲۲۰ متر کاهش می یابد.
نوع 1000BASE-LX/LH
این نوع پورت برای فیبرهای تک و چند حالته استفاده می شود و نوع LX آن با استاندارد IEEE 802.3z سازگاری کامل دارد. از این پورت به صورت تک حالته برای فواصل ۱۰ کیلومتر و به شکل چند حالته برای فواصل ۵۵۰ متر استفاده می شود.
نوع 1000BASE-EX
طراحی این نوع پورت به صورت تک حالته و برای فواصل زیاد است. این فاصله می تواند تا ۴۰ کیلومتر باشد. برای اتصال بک تو بک نیاز است تا بین پورت SFP و کابل نوری از یک کاهش دهنده (attenuator) 5-dB استفاده کنیم.
نوع 1000BASE-ZX
از این نوع پورت نیز به صورت تک حالته و برای فواصل طولانی استفاده می گردد. طراحی آن طبق استاندارد هایی است که برای ارسال داده ها با فیبرهای تک حالته وجود دارد. این پورت می تواند فواصل تا ۷۰ کیلومتر را پوشش دهد که البته دقت ارتباط به عواملی چون ارتباط دهنده، تعداد قطعات فیبر و کیفیت فیبر بستگی دارد.
شرکت مهندسی کاوش پردازان برسا، به عنوان یکی از اولین وارد کنندگان سرورها و تجهیزات شبکه، با افتخار قادر به تامین و تجهیز جدیدترین؛ و حتی قدیمی ترین دستگاه ها و قطعات مربوط به آنها، آن هم با بهترین قیمت و گارانتی میباشد.