تفاوت HDD و SSD

تفاوت HDD و SSD در چیست؟

در دنیای امروز ابزارهای ذخیره سازی اطلاعات به دو دسته تقسیم شده‌اند که هرکدام از فناوری متفاوتی بهره میبرند. دسته اول همان هارد دیسک های محبوب هستند که با سابقه‌ای شصت ساله هنوز هم انتخاب بسیاری از افراد برای ذخیره سازی اطلاعات می‌باشند. اما طرف دیگر یک تازه وارد است که چند سالی است پا به عرصه رقابت با دیسک‌های سخت گذاشته است.

SSD ها یا حافظه‌های حالت جامد، تجهیزات ذخیره‌سازی جدیدی هستند که از نظر سرعت ذخیره‌سازی از HDD ها جلوترند و میزان خرابی آنها نیز بسیار کم است. در این مقاله می‌خواهیم در مورد تفاوت HDD و SSD صحبت کنیم. اما ابتدا معرفی کوتاهی از این دو رقیب قدرتمند خواهیم داشت. تا پایان همراه ما باشید.

 

معرفی HDD

HDD مخفف عبارت Hard Disk Drive است. این دستگاه به وسیله یک بازوی متحرک و هد مغناطیسی، اطلاعات و داده‌ها را بر روی یک یا چند صفحه مغناطیسی گردان ذخیره می نماید و اگر لازم باشد آنها را بازخوانی میکند. بنابراین میتوان گفت هارد دیسک یک دستگاه ذخیره سازی الکترومکانیکی است. اطلاعات بر روی HDD در بلوک‌های کوچک و بصورت تصادفی ذخیره می‌شوند. به همین دلیل بازخوانی آنها ترتیب خاصی ندارد. همچنین با قطع برق، داده‌های ذخیره شده بر روی آن از بین نمی رود.

معرفی SSD

SSD یا درایو حالت جامد مخفف عبارت Solid State Drive است که داده‌های مختلف را با بهره‌گیری از حافظه فلش بر روی خود ذخیره می نماید. طراحی این حافظه به شکلی است که بطور مداوم و با استفاده از یک سری مدارات نیمه هادی میتواند اطلاعات را در خود ذخیره کند. SSD ها دیسک گردان ندارند و به همین علت دارای هد مغناطیسی و بازوی متحرک نیستند. اطلاعات ذخیره شده بر روی این حافظه نیز مانند HDD با قطع جریان برق از بین نمی رود.

تفاوت HDD و SSD

چه مواردی باعث تفاوت HDD و SSD می شود؟

سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات

وقتی صحبت از سرعت به میان می آید، حافظه SSD از رقیب خود خیلی جلوتر است. علت این اتفاق را میتوان به ساختمان این دو حافظه ربط داد. HDD دارای بخش‌های متحرک است و همین امر سبب میشود تا خواندن و نوشتن اطلاعات با سرعت کمتری انجام شود. اما SSD هیچ بخش متحرکی ندارد و خواندن و نوشتن اطلاعات با کمک مدارات نیمه هادی انجام می گردد. اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم تفاوت سرعت SSD و HDD چقدر است؟ سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در هارد دیسک ها بین ۵۰ تا ۱۲۰ مگابایت بر ثانیه است در حالیکه این عدد در SSD ها بین ۲۲۰ تا ۵۵۰ مگابایت در ثانیه می باشد و مدل‌های جدیدتر NVME سرعتی برابر با 3000 الی 3500 مگابایت بر ثانیه دارند. این یعنی در حالت کلی ssd بین 5 تا 20 برابر یا حتی بیشتر نسبت به HDD سریع‌تر است.

میزان ظرفیت

مورد دیگر تفاوت HDD و SSD در حداکثر میزان ظرفیت آن هاست. بیشترین ظرفیتی که برای حافظه SSD وارد بازار شده است، ۴ ترابایت فضا برای ذخیره سازی اطلاعات دارد که البته قیمت آن بسیار گران است. SSD های رایج در بین کاربران، دارای ظرفیت  ۱۲۸ تا ۵۱۲ گیگابایت هستند و قیمت مناسبی دارند.

HDD ها با ظرفیت ۸ و ۱۲ گیگابایت نیز به بازار عرضه شده اند اما ظرفیتی که بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است بین ۱ تا ۲ ترابایت می باشد و این در حالی است که هارد دیسک هایی با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت، خریدار زیادی ندارد.

طول عمر

اگر لپ تاپی که حافظه SSD بر روی آن نصب شده است ضربه بخورد، احتمال آسیب دیدگی این حافظه بسیار کم است. اما هارد دیسک ها به دلیل داشتن قسمت متحرک، آسیب پذیرترند و به دلیل اینکه فاصله هد با پلاتر در هنگام خواندن و نوشتن، حدود چند نانومتر می باشد، ممکن است با کوچکترین ضربه ای دچار مشکل شوند. بنابراین افرادی که بر روی لپ تاپ خود HDD دارند، باید احتیاط بیشتری در جابجایی آن داشته باشند.

شایع ترین علت خرابی SSD ها، وجود اشکال در سلول های ذخیره سازی اطلاعات آن است، در حالی که در HDD ها بروز ایراد در هد مغناطیسی، علت عمده خرابی این دستگاه ذخیره سازی اطلاعات می باشد. هر دو حافظه اگر به خوبی نگه داری شوند می توانند تا مدت طولانی به فعالیت خود ادامه دهند، اما به نظر می رسد درصد خرابی درایوهای حالت جامد در سه سال اول عمر خود کمتر است.

توان مصرفی

یکی دیگر از موارد تفاوت HDD و SSD توان مصرفی آن هاست. درایوهای حالت جامد چون ثابت هستند و بخش متحرک ندارند، انرژی کمتری مصرف می کنند. در حالی که HDD ها برای چرخش دیسک ها و حرکت بازوی متحرک خود نیاز به انرژی بیشتری دارند. اگر حافظه SSD بر روی لپ تاپ نصب شود، میتواند موجب افزایش طول عمر باتری لپ تاپ گردد. در حالت کلی SSD ها حدود یک پنجم هارد دیسک ها انرژی مصرف می کنند.

تفاوت HDD و SSD در چیست؟ 3

نتیجه گیری

HDD ها در رقابت قیمت و ظرفیت برنده هستند. اما اگر بدنبال سرعت بیشتر، وزن کمتر، توان مصرفی پایین تر و طول عمر بیشتر هستید توصیه می کنیم حتما به سراغ SSD ها بروید. البته راهکارهایی برای استفاده همزمان این دو نوع ابزار ذخیره سازی اطلاعات وجود دارد که افراد می توانند بطور همزمان آنها را بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر رومیزی خود داشته باشند و از ظرفیت بالای HDD ها و سرعت زیاد SSD ها بهره ببرند.

جهت انتخاب بهتر انواع تجهیزات ذخیره سازی مانند هارد دیسک استوریج با مشاوران برسا تماس بگیرید. (02188958005) ما جدیدترین قطعات ذخیره سازی همراه با ضمانت و گارانتی معتبر را در اختیارتان میگذاریم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *